Här får ni följa mig och mina djur i min vardag                      

Men ska man skämmas.......

Men vad säger man ...Vet inte varför jag inte skrivit på så länge här...det är ju faktiskt roligt. Måste ju va ledsamt för de som vill följa mig . Vad ledsamt att gå ut och kolla da efter da... så inget nytt. Nä lovar att jag ska bättra mig.

 

 

Längtan

Hundar ungar ch Äppelvin

Ja det är väl så man säger.... Men vi har blivit mormor och morfar  Till en liten kille på 3800 ch 52 cm lång .  Född den 7 April. Nervöst att gå och vänta att den lille skulle bli född, men allt gick bra. Helena ringde efter oss två på natten så det var bara att ge sig iväg. Undrar varför bebisar alltid ska sätta igång på natten?  Ja det är väl en fråga som ingen kan svara på. Alla mina barn är födda på kvällen eller natten. Å små bebisar det gulligaste som finns.  Han är så söt jag undrar vad han ska heta ??Så blev några dagar i Vibyhyttan  kul och underhållande att ha sällskap av mitt barnbarn Alexander 3 år. Inte långsamt en minut. Blev hundpromenader  lek med både målning med vatten färger pussel  inte så mycket TV och det var skönt. Åkte hem till Kungsgården en sväng för Alexander ville titta på traktorn.  Gick hur bra som helst inte en tår efter mamma och pappa . Det dög bra med mormor och morfar.Tur med vädret hade vi om än lite kallt men sen tittade solen fram i alla fall.

Som Alexander själv sa : Mormor ch Morfar är goda vänner..

 

 

Känner mig ledsen

Måste skriva av mig lite, känner mig så ledsen Ledsen för att livet kan vända så plötsligt. En vän till mig har drabbats av en hjärnblödning. Grät hejdlöst när jag fick bekedet. Kände som jag var tillbaks för några år sedan då vi var där själv, då min man fick en stroke  hur vi kämpade jag som stod där och kunde inte göra nåt. Så hjälplös jag kände mig Nu får jag uppleva det än en gång även om det inte är i familjen så känns det så hårt. Att ha varit hundvakt till min vän så hon kunde åka utomlands. Hon var så tacksam att jag kunde ha hennes hund. När hon åkte kramade vi om varann. Det sista hon sa när hon åkte ; Jag kör sakta hem jag har det värdefullste i bilen..hon menade då sin hund. hon vinkade av mig och åkte. Vi hade kontakt på facebook där hon sa att det hade varit roligt att komma iväg på resa men samtidigt var det skönt att vara hemmma.Så på Lördag så på fick jag beskedet av hennes dotter då rasade allt. Går inte en dag utan att jag tänker på henne.. ber till högra makter att allt ska ordna sig.. Kämpa på vi är många som tänker på dig.

Inofficiell utställning

Köping 21/2 och Kumla 22/2

Jag rekommenderar Din Studio

 Kritik Tilly

 

 

 Så stolt över mina valpköpare.

 

 

Länge sedan igen

Skäms verkligen att jag ej skrivi något ,men får väl skylla på att jag jobbat mycket, inte varit ledig nå mellan helgerna.  Som alla andra ja dom flesta är ju ledig i varje fall någon dag.Hänt lite sedan sist Echo (Pepsi) har flyttat till sitt nya hem i Sälen.Till en super duktig husse och matte tilsammans med nio hästar två katter två hundkompisar. Det har fungerat bra redan från början så känns otroligt skönt för mig att veta att dom trivs med varann. Han har varit på sin första utställning. Och den fixade han galant.

HP Bir. Så stolt

Rättviks brukshundsutställning 15/11

Vilken helg svävar fortfarande på moln helt fantastiskt. Trodde jag vill inte att två av mina skulle mötas i ringen Vilken lycka  Bir och Bim  . Johanna med finaste Tilly och Josefine med sagohunden Willow. GLÄDJEN JAG KÄNDE GÅR INTE ATT BESKRIVA I ORD.. Tårarna och glädjen varvades. Som vi sa ..... men det här är inte klokt här står vi gråter på en utställning.  Tack bästa Johanna och Josefine ni gjorde min dag.  kommer mera

 

Dobby HP Bir

 

Pepsi

Nu har jag kommit av mig igen , lovade ju att uppdatera men tiden bara flyger iväg, har faktiskt fått jobba lite ochså så då blir det inte så mycket tid över att skriva.Jag är så nöjd med alltjust nu , Pepsi sköter sig utmärkt en verkligen trevlig hund så kärleksfull. Tikarna har börjat löpa inte det roligaste men bara att gilla läget. Hanarna sköter sig skapligt i alla fall. Men den bästa nyheten vi ska bli mormor och morfar igen så kul tänk att få hålla en liten bebis i sin famn igen  . I  april är det sagt att den lille ska anlända. Så spännande.

Igår sålde jag 4 av mina Pekingankor har beslutat mig att dra ner på ankbeståndet och bara ha kvar mignon ankorna Sattsar mer på höns och kycklingar är ju ganska eftertraktat till våren. Idag har dom fått fint mockat ut all  ankskit. Så snuggt och trevligt igen med nytt hö. Faktiskt målat lite idag är ju så varmt fortfarande . Min man har sågat ut en till hund åt mig den ska jag sätta på staketet. Blir nog snyggt.

Träning

Ja känns som det enda jag gjort, tränat hund. Men måste samtidigt erkänna att det varit roligt, fast från början kändes det väl inte så trevligt. Men nu har det gett resultat, idag när jag kallade in Pepsi så kom han glatt kopplade upp och släppte han.. så höll vi på några gånger..JAG TROR HAN GILLAR MIG...och det är ömsesidigt jag gillar killen skarp. För att inte tala om min man han gillar Pepsi så mycket. Måste samtidigt skryta lite  om mina man ochså som acepterar att jag tar in en ny hund i flocken, och vi har ju redan många hundar...Love him. Pepsi har varit här snart en månad och det har verkligen varit en utmaning från att inte alls viljat samarbeta till att bli ens bästa vän...kärlek och massor av kärlek har han fått, kraven på honom har varit små. Till en början fick han ta kontakt om han ville, han fick gå in när han ville lägga sig för natten när han ville osv..Men konsekvent har jag varit hela tiden ,har han gjort fel så har jag sagt till. Bara använt min kropp mina händer och min mun..Dom signalerna har gått fram. Idag när han kom på inkallning så blev jag nästan rörd, nu ser han mig som sin ledare. Vi har ochså cyklat och det gick ochså bra lite fort i början ..men hemåt lugnade han ner sig i lagom takt. Nu återstår mera inkallning jobba vidare med det...och börja springa pust hur ska jag orka det...Vi får se hur det går...fortsättning följer i morgon,

Bland dom första bilderna jag tog på Pepsi tycker han är så fin...Selen slängde vi åt fanders !!

Oktober

Nu är vi inne i oktober månad, och idag när jag gick på prommis med hundarna så var det 15 grader varmt..helt underbar höst.. Hösten är vacker med alla dessa fina färger njuter varje dag att se det vackra som man har runt om kring sig.Trände lite fotgående med Pepsi riktigt duktig nu ,drar inget i kopplet.      Vi hade en lite dust i morse Pepsi och jag då han tyckte att han kunde bestämma sig för att han skulle gå ut , men det är jag som bestämmer tänderna kom fram när jag så åt honom att gå tillbaks och han fick ge sig. Nu börjar jag känna igen han. I morgon ska jag börja cykla med han så han får göra av med lite energi. Huvudet ska ochså få jobba men det tar vi sedan, nu måste jag få bort olaterna så vi kan fortsätta på ringträningen...håll tummarnna nu..han kan om han vill han är en fin kille. Föresten idag träffade vi en kvinna på promenaden hon tyckte mina hundar var så fina vet att hon själv har tre hundar. Vi stod och pratade lite sedan frågade hon om hon fick hälsa på hundarna. Hon satte sig på huk , och båda Princess och Pepsi kom glatt fram och hälsade..Princess hon är ju mjuk mot alla ,men var kul att se Pepsi så mjuk och fin mot främmande männskor.

 Ta väl hand om dig.

Kasmurens Feel  Free Echo

Har kommit tillbaks till oss på grund av vissa omständigheter.

Han har redan hunnit vara här i snart tre veckor. Tiden går så fort. Vi har haft lite olika meningar sedan han kom men tror att förstår nu vem som bestämmer ,lite kvar att jobba med men sedan blir det så bra så. Han är en trevlig kille social och mycket kärvänlig.

Vi var iväg och arm och höfledsröntga honom . Fick faktiskt beröm av  vet för han tyckte han var så trevlig...Fin veterenär klinik en gammal lada som man byggt om  charmen var att man behållit det mesta av  det gamla av ladan  beslag dörrar krokar ja det var tjusigt och häftigt. Så trevlig personal inget stress allt fick ta den tid det tog. Fick även droppar  till hans ögon  och han är bättre nu inte alls så där röd i ögonen.

Som ni ser röntgenresultatet kom på onsdag morgon. Allt så bra som det kan bli  tjooo ho blev så glad.

Skärpning

Nä nu måste jag skärpa till mig , hur länge som helst sedan jag skrev något här.

Valparna har flyttat och dom har redan hunnit bli 15 veckor tiden går så fort och dom ser så fina ut alla. Många bilder har jag fått. Och valpköparna håller bra kontakt med mig , känns himla bra.

Utställning har det varit flera gånger  men tyvärr har väl inte tiden räckt till att lägga upp några bilder här,

men nu ska jag ta tag i den biten.. Blir ju lite mörkare fortare nu så det blir mer tid att sitta inne och greja.

Min man satt på TVn idag fy hatar ljudet. Tror jag skulle kunna leva utan den har ju faktiskt inte varit på sedan i våras... Nu ska vi sova kommer igen i morgon

Ha det gott.

Wild Flowers Ilia Ray

Helt otroligt Kasmurens Wild Flowers Ilia Ray

2014 års World Junior  Winner.

 

 

 

Midsommar

Midsommar och lite bilder från mina valpköpare

Kasmurens Starligth Aico

Nedanför Josefin med Peaceful Willow

Och Kasmurens June

 

Utställning Österbybruk

I  Lördags packade Helena och jag bilen och åkte på utställning. Hon skulle ställa Metallic och jag Princess.

Österbybruk är ju en stor utställning o mycket folk. Och varmt var det ochså kolosalt varmt. Vi irrade bort oss sista biten så när vi kom fram hade dom redan börjat med de vita herdarna....då blir jag stressad gillar inte att komma sent.

Johanna var ochså där ,Louise med Issy....och massa andra herdehunds människor.

Gick bra för både Johanna och mig Tilly Exellent och Princess Exellent och Bästa veteran. Issy ville inte riktigt till dagen. Metallic Exellent Ck Reserv Cert Vi skulle vara med i Gruppfinalen men den var så sent , och jag visste att dom skulle ha en överasknings fest när jag kom hem så ja  det går ju fler tåg som man brukar säga....

Här kommer lite bilder

 

Lillan och Bloggen

Jag kommer nu att fortsätta att skriva om Lillans  och hennes kommande

  valpar i bloggen Här   

Välkommen

Trött

Om man heter  Lillan och har valpar i magen dåååå får man vara så här trött

Tidig kväller

Dagen har varit slö idag har haft så ont i kroppen vet inte riktigt vad det är, men hoppas jag känner mig bättre i morgon. Ska ju till tandläkaren ochså , har ju tandläkarskräck. Men hittade en tandläkere genom en vän . Har varit dit en gång . Himmel visst var jag nervös men dom tog hand om mig på bästa sätt. Hon sa att det inte skulle göra ont att gå till tandläkaren, och det gjorde det heller inte fick så mycket bedövning ,fast jag  spände mig så mycket ändå konstigt det där. Hoppas det går bra i morgon, har ju inte varit till tandläkaren på många år , är mycket som sitter kvar sedan man var barn .....inga vänliga tandläkare då heller på den tiden. Ja ja nog om detta.

Lillan mår då i alla fall bra och hon börjar bli rejält rund om magen. De andra har börjat löpa kul värre, vi som ska iväg på utställning den 24 maj,, 18 vita herdar anmälda ,spännande . Johanna ska ochså dit med Tilly ska bli kul att träffas. Louise med Issy ska ochså dit.Helena min dotter ska ställa taxen så vi åker tillsammans dit.

Ice leker med bollen

  

 

Din Rubrik

Exempeltext. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig.

Et factum est in tricesimo anno in quarto mense in quinta mensis cum essem in medio captivorum iuxta fluvium Chobar aperti sunt caeli et vidi visiones Dei in quinta mensis ipse est annus quintus transmigrationis regis Ioachin factum est verbum Domini ad Hiezecihel filium Buzi sacerdotem in terra Chaldeorum secus flumen Chobar et facta est super eum ibi manus Domini et vidi et ecce ventus turbinis veniebat ab aquilone et nubes magna et ignis involvens et splendor in circuitu eius et de medio eius quasi species electri id est de medio ignis et ex medio eorum pinnis eorum in quattuor partibus et facies et facies autem bovis a sinistris ipsorum quattuor et facies aquilae ipsorum quattuor et facies eorum et pinnae eorum extentae desuper duae pinnae singulorum iungebantur et duae tegebant corpora eorum et unumquodque coram facie sua ambulabat ubi erat impetus spiritus illuc gradiebantur nec revertebantur cum ambularent et similitudo animalium aspectus eorum quasi carbonum ignis ardentium et quasi aspectus lampadarum haec erat visio discurrens in medio animalium splendor ignis et de igne fulgor egrediens et animalia ibant et revertebantur in similitudinem fulguris coruscantis cumque aspicerem animalia apparuit rota.